یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲
۵ نفر

قرمز آتشین، زرد، آبی فسفری و ده‌ها ماهی رنگی دیگر در آب این طرف و آن طرف می‌روند. قیمت‌شان هم مانند شکل و رنگشان متفاوت است. قیمت‌هایی که از حقوق چندماه کارگران هم بیشتر خواهد بود. تجارتی که برای فروشندگان سود فراوانی به همراه دارد و برای خریداران کم تجربه، می‌تواند سرمایه‌شان را نابود کند.

ماهی

همشهری آنلاین‌ - ثریا روزبهانی: ساختمان پلاسکو در گذشته بازار پررونق ماهی‌های آب شیرین و شور بود، اما چندسالی می‌شود که ماهی‌فروشان این پاساژ به خیابان نواب نقل مکان کردند. اکنون خیابان نواب، بورس آکواریوم‌فروشان ماهی‌های آب شور و شیرین در تهران است. بعضی از مغازه‌ها ماهی‌های آب شور می‌فروشند و بعضی دیگر ماهی‌های آب شیرین. حتی در سال‌های اخیر درکنار مغازه‌های خیابان نواب، شرکت‌هایی به‌طور تخصصی در زمینه آکواریوم‌های آب شور و آب شیرین فعالیت کرده و علاوه بر عرضه ماهی‌های مختلف، دکوراسیون ساختمان‌ها و دفاتر را با استفاده از آکواریوم طراحی می‌کنند.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید.

برای سهولت خرید ماهی‌های تزیینی، سایت‌های متعددی نیز راه‌اندازی شده است. طبق اطلاعات فروشندگان برخی از ماهی‌ها و مرجان‌ها در داخل تولید و برخی دیگر نیز از سایر کشورها وارد می‌شود و بیشتر متقاضیان به دنبال ماهیان آب شور هستند تا آب شیرین. در حالی‌که آکواریوم‌های آب شور و ماهیان‌شان بسیار گران‌تر از آب شیرین است.

تجارت میلیونی در آب!

ملکه بخر 20میلیون

انواع ماهی‌های زینتی یا آکواریومی به لحاظ محیط زندگی به دو دسته کلی «آب شور» و «‌آب شیرین‌» و «‌سرد آبی‌» و «‌گرم آبی‌»، از نظر تغذیه هم به «گیاه خوار» و «‌گوشت خوار»و در زمینه رفتار اجتماعی به «مسالمت جو» و «‌تهاجمی» دسته‌بندی می‌شوند. به دلیل اینکه شرایط نگهداری ماهی‌های آب شور با ماهی‌های آب شیرین با هم تفاوت دارد، وسایل و انواع ماهی‌ها به تفکیک در فروشگاه‌های جداگانه‌ای به فروش می‌رسند. «نادری» از جمله فروشندگان ماهی آب شور است.

او می‌گوید: «اندازه یا رنگ در قیمت ماهی نقش به سزایی دارد. برای مثال قیمت یک فرشته ماهی سایز ایکس لارج، یک میلیون و 600هزار تومان و یک فرشته ماهی ملکه حدود20میلیون تومان قیمت دارد. فروشندگان ماهی‌های زینتی می‌گویند که آنها نقشی در انتخاب نوع ماهی‌ها ندارند و واردکنندگان ماهی‌های زینتی برای آنها ماهی‌هایی را می‌آورند و آنها نیز عرضه می‌کنند. در چنین بازاری‌ گاه برخی از ماهی‌ها نایاب می‌شوند و به تبع این موضوع قیمت آنها بالاتر می‌رود. جالب است بدانید قیمت ماهی‌هایی که از کشورهای دیگر وارد می‌شوند با نوسانات قیمت دلار تغییر چشمگیری داشته و قیمتش آنها نیز افزایش پیدا می‌کند.»

مرجان‌ها گران‌تر از ماهی‌ها

برای نگهداری از آبزیان آب شور 3 نوع آکواریوم آب شور وجود دارد. آکواریوم ماهی، آکواریوم ماهی با صخره زنده و آکواریوم تپه مرجانی. «نادری» به وسایل و لوازم ماهی‌های آب شور اشاره می‌کند و می‌گوید: «مخازن آب شور اغلب با صخره‌های زنده تزیین می‌شوند و آکواریوم‌های تپه‌های مرجانی با مرجان‌های زنده و سایر بی‌مهرگان آب شور. تجهیزات اولیه و اساسی برای همه این آکواریوم‌ها تقریباً مشابه است، اما برخی از مخازن به تجهیزات بیشتری مانند سیستم‌های روشنایی پرقدرت، پروتئین اسکیمرها و لوازم جانبی اضافی مخازن نیاز دارند، اما نیازهای نگهداری هرکدام متفاوت است. یکی از مهم‌ترین نکات نگهداری آکواریوم‌ها ایجاد و حفظ چرخه نیتروژن است. برای نگهداری ماهی با صخره زنده به آکواریوم بزرگ‌تری نیاز است.

چون مخازن بزرگ‌تر حجم آب بیشتری را در خود جای داد و اگر اشتباهی در تعادل شیمیایی به وجود بیاید، خسارات کمتر می‌شود. این آکواریوم به سیستم فیلتراسیون با کیفیت بالا و همچنین پروتئین اسکیمر برای کمک به کنترل مواد مغذی نیاز دارد. از سوی دیگر برای رشد ارگانیسم‌های فتوسنتز و جلبک‌های ساکن صخره زنده به نور اضافی نیاز است. به همین خاطر هزینه‌ها سربه فلک می‌کشد.

گران‌ترین و چالش برانگیزترین نوع آکواریوم به آب شور تپه‌های مرجانی تعلق دارد. این نوع آکواریوم برای نگهداری از مرجان‌ها و شقایق‌ها به سیستم‌های عالی کیفیت آب، نورپردازی و فیلتراسیون نیاز دارد. علاوه بر تجهیزات این آکواریوم، خرید مرجان و بی‌مهرگان نیز بسیارگران است. به همین خاطر به سرمایه قابل توجهی نیاز دارد.»

تجارت میلیونی در آب!

قفس شیشه‌ای یا آکواریوم 55 میلیونی!

با گشتزنی در راسته لوازم آکواریوم می‌توان تا حدودی به قیمت محصولات پی برد. آکواریوم‌ها با توجه به نوع، ابعاد و کابینت‌هایشان قیمت‌های مختلفی دارند. در حال حاضر قیمت آکواریوم برای نگهداری از ماهی‌های آب شور از 3میلیون تومان تا 55میلیون تومان شروع می‌شود. همچنین برای نورپردازی داخل آکواریوم هم باید حسابی هزینه کرد. نورپردازی برای ماهی‌های آب شور یا شیرین تفکیک شده است. برای مثال در آب شورگیاهان به نور خاصی نیاز دارند که با لامپ‌هایی خاص تأمین می‌شود، مواد شیمیایی خاصی که باید در آب ریخته شوند و البته خاکی که مخصوص این گیاهان است.

همچنین کپسول‌های گاز دی اکسید کرین ویژه‌ای که باید به مرور داخل آب شوند. وسایل نورپردازی آکواریوم از یک تا 30میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. پمپ آب، خوراک و غذا، مکمل‌ها، نمک و تصفیه‌کننده‌ها هم در این میان قیمت‌های متفاوت و حتی گزافی دارند. پمپ آب از رنج قیمتی یک میلیون شروع می‌شود و تا 16یا 17 میلیون متغییر است.

علاقه‌مندان تقریباً برای تهیه آکواریوم در ابعاد متوسط با ماهی‌های ارزان‌قیمت آب شور، بیش از صد میلیون تومان هزینه می‌کنند.

تجارت میلیونی در آب!

جراح و فرشته گران است!

 در آکواریوم‌های آب شور می‌توانید از انواع سفره ماهی، اسب دریایی، عروس دریایی، مرجان‌های دریای و ریف‌ها تا کوسه ماهی پیدا کنید. قیمت‌های ماهیان و ریف‌های آب شور هم مانند خود آکواریوم آب شور گران است. در سایت‌های عرضه ماهی‌های آب شور قیمت برخی از ماهی میلیاردی است که به دلیل مبلغ گزاف آن، طرفدار ندارد. اکنون ماهی‌های گران قمیتی همچون جراح ماهی جواهری با 22میلیون تومان، فرشته ماهی ملکه با 20میلیون تومان، کوسه ماهی مرجانی با18میلیون تومان، دونات قرمز با 9میلیون تومان استرالیایی 6میلیون تومان، اندونزیایی5میلیون و سیمفیلیا با4میلیون تومان در بازار معامله می‌شود و طرفدار خاص خودشان را دارند.

کد خبر 681396

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha